Hollanda Üniversiteleri Danışmanlığı

ADIM ADIM HOLLANDA DANIŞMANLIK HİZMETİMİZ

1. Adım: Okul ve Bölüm Seçimi

Danışmanlık için hizmet almak isteyen öğrencilerimize istedikleri alanlara ve eğitim geçmişlerine göre en uygun üniversite ve bölümleri buluyoruz. Okul ve bölüm tercihlerini belirledikten sonra okulların talep ettikleri bilgi ve belgeleri tek tek hazırlıyoruz.  

2. Adım: Sınav Hazırlık

Eğer öğrencinin akademik yeterliliğini ispat etmesi için girmesi gereken ek bir sınav varsa öğrencimizi tecrübeli hocalarımızla beraber bu sınavlara hazırlıyoruz. IB, AP, A-LEVEL, TOEFL, IELTS, OMPT veya numerus fixus sınavlarına hazırlanması gereken öğrencilerimizi kurs birimimize yönlendirerek, gerekli eğitimleri alıp sınavlarda başarı göstermelerine destek oluyoruz.  

3. Adım: Niyet Mektupları ( Motivasyon mektupları)

Birçok Hollanda üniversitesi, öğrencilerin neden o bölüme başvurduklarını, neden kendilerini tercih ettiklerini ve bu alanla ilgili geçmişte yaptıkları çalışmaları öğrenecekleri bir motivasyon mektubu talep ediyor. Motivasyon Mektubu öğrencinin kendi bilgi ve becerilerini karşı tarafa kendi ağzıyla anlattığı, başvurduğu üniversite ve program ile ilgili bilgi sahibi olduğunu gösteren mektuplardır. Bu nedenle bu mektuplar aşırı derecede rekabetçi olan Hollanda başvuru sistemi için oldukça önemlidir. 

Hollanda üniversiteleri öğrencilerdeki akademik başarının yanı sıra öğrencinin başvurduğu bölümü ne kadar istediği ve bu bölüme ne kadar uygun olduğu hakkında da önemli veriler görmek ister. Niyet mektuplarında öğrencinin kendisini net bir şekilde ifade edip ne istediğini bilen bir aday olduğunu göstermesi önemli bir avantaj sağlar. Bu nedenle danışmanlık için birlikte çalıştığımız öğrencilerin motivasyon mektuplarının titizlikle hazırlanmasını sağlıyoruz. 

4. Adım: CV/Resume Hazırlama

Başvurular için gerekli belgelerden bir tanesi de CV’dir. Hollanda üniversiteleri öğrencinin lise hayatı boyunca ders dışı hangi aktiviteleri yaptığına önem verir. Bu nedenle akademik bir dille ve düzgün bir formatla CV hazırlamak gerekir. Baştan savma ve amatörce duran CV’ler red alma sebebidir. 

5. Adım: Başvuruların tamamlanması ve Evrak takibi

Başvurular tamamlandıktan sonra okullarla mailleşme adımına geçilir. Okullar başvuruda yolladığımız evrakları ve sisteme girdiğimiz bilgileri gözden geçirir. Bu gözden geçirme sürecinde okullarla sık sık mailleşmek gerekebilir. Gözden kaçan bir mail başvurunuzu tehlikeye sokar. Bu nedenle bu adım da başvruyu zamanında tamamlamak kadar önemli bir adımdır. 

6. Adım: Gelen Kabul ve Redlerin Değerlendirilmesi

Başvurular gönderilip gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra Hollanda üniversiteleri cevaplarını yollamaya başlar. Okulların geneli Rolling admission sistemi ile ilerlemektedir. Yani başvurunuzu okula gönderdiğinizde belli bir tarihe kadar beklemeniz gerekmez. Başvurunuz okulun sistemine düşer düşmez incelemeye alınır ve en geç 3 hafta içerisinde sonuçlar size mail yoluyla bildirilir. Gelen kabullerin geneli şartlı kabuldür. 

Okullar henüz liseden mezun olmayan öğrencilere şartlı kabul verir. Bu şartlar kimi zaman öğrencinin not ortalamasını 80 ve üzerinde tutması kimi zaman da fizik - matematik gibi derslerden AP skoru getirme veya HL- SL mat- fizik - kimya gibi sınavlardan 5 ve üzerinde skor getirme gibi şartlardır. Eğer öğrenciler bu şartları sağlayamazsa kabulleri yanar. 

Bu hassas süreç, öğrencinin başvuru yaptığı tarihe göre ortalama 5 ay ile 8 ay arasında sürmektedir. Bu zaman dilimi boyunca öğrenciler şartlı kabul aldıkları okulların şartlarını sağlamaya çalışır. Aynı zamanda da 1. tercih olarak kayıt yaprıracakları okul da kafalarında şekillenmiş olur. 

7. Adım: Okul Kayıt ve Vize

Kabul şartlarını sağlayan öğrenciler son aşama olarak hangi okula kaydolacağına da karar verdikten sonra okula kayıt adımı başlar. Bu adımda en önemli husus okulun son kayıt tarihini kaçırmamaktır. Eğer okulun son kayıt tarihini kaçırıp o tarihe kadar okulun 1 yıllık ödemesini yapmazsanız kabul hakkınız yanar. Bu adımda da yine titizlikle hareket ederek kayıt ve vize işlemleri, okul ödemesinin yapılması gibi önemli tarihleri veliye bir tablo şeklinde bildiriyoruz. 

8. Adım: Konaklama

Öğrencinin başvuruları yapıldıktan sonra kabul aldığı okulları değerlendirip, öğrencinin istediği okula kaydını yaptırıyoruz. Okul kaydından sonra konaklama bulma ve vize işlemleri adımına geçiliyor. 

Konaklama bulmak Hollanda üniversiteleri için son yıllarda çok büyük bir sorun teşkil etmeye başlamıştır. Bu nedenle öğrencilerimizi çok geç tarihlere kalmadan konaklama bulmaları konusunda destekliyoruz. 

 Hollanda’da okumak istediğiniz okulun ve bölümün başvuru şartlarını öğrenmek ve gerekli adımları tamamlamak konusunda destek almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve kayıt için formu doldurunuz. 

Daha fazla bilgi edinmek ve uzman danışmanlarımız ile görüşmek için;

Aslı Uludoğan

 
 

Hollanda'da Lisans Eğitim Maaliyetleri için içeriğimizi izleyebilirsiniz.

HOLLANDA’DA LİSANS OKUMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

AP, IB ve A-LEVEL Programları ile Hollanda Lisans Başvurusu Yapmak

AP: IB veya A-Level’ı olmayan Türk öğrencileri Hollanda konusunda avantajlı konuma getiren bir sistemdir. Esasında AP dersleri Amerika’dan Hollanda’ya başvuran öğrencilerin seçim sürecinde kullanılmasına rağmen Türk öğrenciler de AP koridorunu kullanarak eğitim geçmişi anlamında bir çeşit Amerikan lise öğrencisi statüsü kazanmaktadır. Okuldan okula değişmekle beraber, okulların geneli en az 3 AP skoru görmek istemektedir.  

A-LEVEL veya IB diplomasına sahip olan öğrenciler akademik olarak yeterli kabul edilmekte ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Hollanda üniversitelerinde de kabul görmektedir. Bu 2 diploma için de en önemli husus tabii ki not ortalamasıdır. Not ortalaması düşük olan öğrencilerin kabulleri de tehlikeye düşmektedir.  

MEB Lise diploması: normal bir liseden mezun olan öğrencilerin aldığı bir diplomadır. İşletme ekonomi okumak isteyen öğrenciler lise not ortalamasının 80 ve üzeri olması şartı ile Hollanda üniversitelerinden AP-IB-A-LEVEL şartı aranmaksızın kabul alabilirler. Bu noktada matematik skoru çok önemlidir. Hollanda’da MEB Lise diplomasını kabul eden üniversitelerin listesi için tıklayınız.

Hollanda’da 1 Yıl  Foundation Year Okumak

Hollanda’daki üniversitelere yerleşmenin bir diğer yolu ise bir yıllık foundation eğitimidir.  Foundation programları direkt entrylere göre yani 1. sınıf kabullerine göre daha düşük not ortalaması ve daha düşük dil skoru ile öğrenci kabul eder. Bu program bir nevi öğrencinin lisansa hazırlık yılı gibi düşünülebilir. Öğrenci 1 yıllık foundation eğitimini tamamladıktan sonra gerekli not ortalaması şartını sağlayabilirse okumak istediği bölüme yani 1. sınıfa başlayabilir. Eğer gerekli not ortalamasını sağlayamazsa ülkesine geri gönderilir. Foundation okuyabileceğiniz üniversiteler ve bölümler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Türkiye’de 1 Yıllık Lisans Eğitimi Aldıktan Sonra Hollanda’ya Başvurmak

Türkiye’de bir yıl lisans eğitimi alan ve dersleri başarıyla geçen öğrenciler de Hollanda’daki üniversitelere başvurabilir. Normal lise diploması ile mezun olan öğrenciler YKS sınavına girdikten sonra 1 yıl Türkiye sınırları içinde olan bir üniversitede okuyup tüm derslerini de geçtikten sonra ve gerekli dil skoruna ulaştıktan sonra Hollanda’daki üniversitelere başvuru hakkı kazanabilir. Bu yöntem yurt dısında okumaya sonradan karar veren öğrenciler için de oldukça avantajlıdır. 

Fransız Liselerinin Hollanda Başvurularındaki Avantajı 

Lise diplomasını bir Fransız lisesinden almış öğrencilerin diplomaları bazı Hollanda üniversiteleri tarafından tanınmaktadır. Böylece bu öğrenciler bazı üniversitelere AP veya IB diplomasına gerek kalmadan da başvurabilme şansı elde etmektedir. Örneğin Eindhoven Teknik Üniversitesi ülkemizdeki tüm Fransız liselerinin diplomasını tanırken, Twente Üniversitesi sadece bazı Fransız liselerinin diplomasını tanımaktadır. Eindhoven Teknik Üniversitesideki İngilizce bölümleri incelemek için tıklayınız.

HOLLANDA İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETİMİZ

  • Danışmanlık için hizmet almak isteyen öğrencilerimize istedikleri alanlara ve eğitim geçmişlerine göre en uygun üniversite ve bölümleri buluyoruz. 
  • Okul ve bölüm tercihlerini belirledikten sonra okulların talep ettikleri bilgi ve belgeleri tek tek hazırlıyoruz.  
  • Eğer öğrencinin akademik yeterliliğini ispat etmesi için girmesi gereken ek bir sınav varsa öğrencimizi tecrübeli hocalarımızla beraber bu sınavlara hazırlıyoruz. (IB, AP, IELTS, TOEFL ya da başvurulan okulun kendi iç sınavı) 
  • Birçok Hollanda üniversitesi, öğrencilerin neden o bölüme başvurduklarını, neden kendilerini tercih ettiklerini ve bu alanla ilgili geçmişte yaptıkları çalışmaları öğrenecekleri bir motivasyon mektubu talep ediyor. Motivasyon Mektubu öğrencinin kendi bilgi ve becerilerini karşı tarafa kendi ağzıyla anlattığı, başvurduğu üniversite ve program ile ilgili bilgi sahibi olduğunu gösteren mektuplardır. Biz üniversiteye kabulün önemli bir parçasını oluşturan motivasyon mektubunun oluşturulmasında öğrencilerimize bu alanda tecrübeli danışmanlarımızla birlikte yardımcı olmaktayız. 
  • Öğrencinin başvuruları yapıldıktan sonra kabul aldığı okulları değerlendirip, öğrencinin istediği okula kaydını yaptırıyoruz. 
  • Okul kaydından sonra konaklama bulma ve vize işlemleri adımına geçiliyor.

     

Siz de Hollanda’da okumak istediğiniz okulun ve bölümün başvuru şartlarını öğrenmek ve gerekli adımları tamamlamak konusunda destek almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi edinmek ve uzman danışmanlarımız ile görüşmek için;

Aslı Uludoğan

 
 

    Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
    • Image
    • SKU
    • Rating
    • Price
    • Stock
    • Availability
    • Add to cart
    • Description
    • Content
    • Weight
    • Dimensions
    • Additional information
    Click outside to hide the comparison bar
    Compare