İngiltere Üniversiteleri Danışmanlığı

ADIM ADIM İNGİLTERE DANIŞMANLIK SİSTEMİMİZ

İngiltere’de lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerimize yönelik çeşitli danışmanlık paketlerimiz mevcuttur.

Paket İçeriği

1. Okul ve Bölüm seçimi 

Kurumumuza başvuran öğrencilerle ilk olarak seçtikleri bölüm hakkında bir görüşme yapılır. İngiltere’ye başvuracak öğrenciler için seçtikleri bölüm çok önemlidir çünkü özellikle UCAS üzerinden açılan başvurularda tek bir bölüme başvurma hakkı vardır. Seçilen her 5 okula da aynı bölüm için başvuru yapılır. Başvuru süreci tek bölüm, 5 okul seçimi şeklinde ilerler. Bu şekilde öğrencinin okumak istediği bölüme göre uygun bir not ortalaması veya IB-AP-A-LEVEL skorlarına göre bir okul listesi hazırlanır. 

2. Girilmesi Gereken Sınavların Belirlenmesi ve Hazırlık Süreci

Bu adımda, öğrencinin hedeflerine ve sahip olduğu qualifikasyonlarına göre girmesi gereken sınavlara karar verilir. Örneğin; İngiltere’de tıp ve hukuk eğitimi almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken ek sınavlar vardır. Sınav hazırlık almak isteyen öğrencilerimiz, kurs birimimize yönlendirilir. 

3. Niyet Mektubu Hazırlanması (Personal Statement)

İngiltere için niyet mektubu çok önemlidir. Öğrencilerin okul notları ve sınav skorları ne kadar iyi olursa olsun mutlaka ciddi ve akademik bir dille yazılmış, öğrencinin okumak istediği bölüm konusunda kesin kararlı ve bu hedef doğrultusunda lise hayatı boyunca  hazırlık yapmış olduğunu gösteren 4000 karakteri geçmeyecek bir essay yazmaları gerekir. 

Bazı öğrenciler için bu derece önemli bir essay yazmak zordur. Özellikle de daha önce bu uzunlukta İngilizce bir metin yazmamış olan öğrenciler bu adımda oldukça zorlanmaktadır. öğrencilerimizin bu zorlu adımı rahatça atlatmaları için tecrübeli danışmanlarımızla onlara UCAS essaylerinde yardım ediyoruz.   

4. CV Hazırlama

CV hazırlama ve CV danışmanlığı olarak 2 adımda ilerleyen bir süreçtir. CV danışmanlığı süreci 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize yöneliktir. Bu süreçte İngiltere’ye başvuracak öğrencilerimizin CV’lerini doldurabilmeleri için onlara danışmanlık verilir. Stajlar, yaz okulları, research programları… vb aktivitelerle, İngiltere’ye uygun bir CV hazırlanması için gerekli  hazırlıklar yapılır. 

11. sınıfı bitiren öğrencilere de yaptıkları tüm bu aktiviteleri içeren akademik ve ciddi bir dille hazırlanmış bir CV oluşturulur. Bu CV diğer ülkelerin ve okulların başvurularında da rahatlıkla kullanılabilmektedir. 

5. Okullara Başvuruların Yapılması ve Başvuru Takibi

Gerekli bilgiler ve belgeler toplandıktan sonra okullara başvurular yapılır. UCAS üzerinden veya Türkiye temsilcisi olduğumuz üniversitelerin kendi başvuru portallarından başvurular açılır. Temsilcisi olduğumuz üniversitelerin listesi için tıklayınız. 

6. Gelen Kabullerin ve Redlerin Değerlendirilmesi

Okul başvuruları tamamlandıktan sonra okullarla yazışma süreci başlar. Okullar öğrencilerden istedikleri şartları mail yoluyla bildirir. Bazen yolladığınız belgelerle ilgili sizlere ek sorular yöneltirler veya sizden ek belgeler isterler. Örneğin Manchester Üniversitesi öğrencilerin predicted notlarını yani 12. sınıfın sonunda diploma notlarının kaç olacağına dair tahmini not dökümlerini talep etmektedir. Bu süreçte öğrencinin maillerini veya UCAS portalını kontrol etmesi çok önemlidir. Gözden kaçan mail veya bildirimler öğrencinin okul kabulünü tehlikeye sokar. Bu nedenle öğrencilerimizin başvurularını çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz.


7. Seçilen Okula Kayıt, Konaklama ve Vize İşlemleri

Mart ayına geldiğimizde okulların geneli sonuçlarını açıklamış oluyor. Gelen kabul, şartlı kabul veya redleri değerlendirip danışan ailelerimizle bir araya gelerek öğrencinin hangi okula kaydının yapılacağına karar veriyoruz. Sonrasında seçilen okula göre konaklama arayışına giriliyor. Biz kurum olarak sadece yurt ayarlama yapabiliyoruz. Ev tutmak isteyen ailelerimizi İngiltere’de hizmet veren emlak partnerlerimize yönlendiriyoruz. Sonrasında da Tier 4 vizesi için işlemlere başlıyoruz. 

 

İngiltere Başvuru Dönemleri ile İlgili Önemli Tarihler

15 Ekim: Tıp, veterinerlik, diş hekimliği alanlarına başvurmak için son tarih 15 Ekim’dir. Ayrıca Oxford ve Cambridge üniversitelerinde herhangi bir bölüme başvuracaksanız da bu tarihi kaçırmamanız gerekmektedir.  

15 Ocak: Tıp ve veterinerlik dışındaki bölümler için son başvuru tarihi 15 Ocak’tır.

Bu tarihler bazen küçük değişiklikler gösterse de her yıl aynıdır.  

İngiltere Üniversitelerinin Kabul Kriterleri Nelerdir?

Okullar, başvuru yapan adayları; transkript, Personal Statement, referans mektupları ve diğer niteliklerine göre değerlendirir.  Buna göre adaylar şartlı kabul veya direkt kabul alabilir. Direkt kabul almak üniversitenin sizden başka bir talepte bulunmadığı anlamına gelir. Yani üniversiteye direkt olarak kabul edilmiş olursunuz. Şartlı kabul ise bazı koşulların tamamlanması şartı ile kabul edildiğiniz anlamına gelir. Ancak bu koşulları yerine getirdiğinizde kesin kabul alabilirsiniz. Okullar size verdiği şartlı kabullerin şartlarının sağlanması için genellikle temmuz ayına kadar süre verirler.

MEB Diploması İle Mezun Olacağım, İngiletre’de Lisans okuyabilir miyim?

İngiltere’deki bazı üniversiteler maalesef lise diplomamızı tanımamaktadır. Bu okullara girebilmek için ekstra IB, AP, A-Level skorları göstermek gerekmektedir. Eğer bu skorlara sahip değilseniz 1 yıllık Foundation okumanız gerekmektedir.

Bunun yanı sıra, İngiltere’de lise diplomamızın geçerli olduğu ve ülkemizden gelen öğrencilere direkt kabul veren pek çok okul vardır. Bu okulların neler olduğunu öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

* * Görüşmeye gelirken mutlaka transcriptinizi, yani not dökümünüzü yanınızda getirmeyi unutmayın. Transcriptlerinizi okulunuzun rehberlik servisinden talep edebilirsiniz.

 

Personal Statement Nedir?

Personal Statement; öğrencilerin başvurdukları bölümle ilgili ne kadar bilgi sahibi olduklarını ve o bölümde okuyabilmek için gerekli akademik alt yapıya sahip olup olmadıklarını göstermeleri beklenen mektuptur. Bu mektupta öğrencilerden; transkript ve diğer not beyanlarından farklı olarak akademik bir metin yazmaları, lise hayatı boyunca akademik anlamda ve okul dışı aktiviteler anlamında neler yaptığını anlatmaları beklenmektedir.

 Başvurduğu alanla ilgili daha önceden ne gibi çalışmalarda bulunduğunu, stajlarını, yazdığı akademik esseylerini ve bunlar gibi yaptıklarını anlatır. Aynı zamanda sosyal becerilerinden de bahseder. Personal Statementlar öğrencilerin kabul almasında çok büyük öneme sahiptir. İyi bir Personal Statement yazmak sınav skorları ve okul ortalaması ile başvurunun en önemli parçalarından biridir. 

Personal Statementınızı oluşturmakta zorlanıyorsanız, çekinmeden kurumumuza başvurabilirsiniz. Yazılan metnin İngiltere formatına çevrilmesi, yazının akademik bir dille yazılması, en düzgün şekilde, gramer hatalarına yer vermeyecek şekilde hazırlanması için tecrübeli danışmanlarımızla çalışabilirsiniz. 

 

İngiltere İçin Danışmanlık Hizmetimiz

Okul başvuru süreci stresli bir süreçtir. Bir yandan essay, CV, sınav skoru yetiştirmeye çalışırken bir yandan da okul ve dershane sınavları ile boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu yoğunluk ve stres arasında bir şeyleri atlamamak için tecrübeli danışmanlarımızla çalışabilirsiniz. 

İngiliz üniversitelerine başvurmak istiyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey sizin niteliklerinize uygun bir üniversite bulabilmektir. Öğrencilerin yaptıkları en büyük yanlışlardan birisi de kendi niteliklerini doğru değerlendirememek ve yaptıkları başvuru sonucunda bir üniversiteye/bölüme yerleşememektir.  

Bu nedenle sizi yakından tanıyacak, niteliklerinize en uygun okula ve bölüme yönlendirecek; kabul, kayıt, vize süreçlerinizi titizlikle takip edecek danışmanlarla çalışmak sizi ve ailenizi başvuru döneminin stresinden uzaklaştıracaktır.  

Danışmanlık için hizmet almak isteyen öğrencilerimize istedikleri alanlara ve eğitim geçmişlerine göre en uygun üniversite ve bölümleri buluyoruz. Okul ve bölüm tercihlerini belirledikten sonra okulların ayrı ayrı talep ettikleri bilgi ve belgeleri hazırlıyoruz.  

Eğer öğrencinin akademik yeterliliğini ispat etmesi için girmesi gereken ek bir sınav varsa öğrencimizi tecrübeli hocalarımızla beraber bu sınavlara hazırlıyoruz. (IB, AP, IELTS, TOEFL ya da başvurulan okulun kendi iç sınavı) 

UCAS’e yüklenmesi gereken ve başvuru sürecinin en önemli adımlarından biri olan Personal Statementınızın titizlikle hazırlanmasını sağlıyoruz. (En az 10 defa edit ve review aşamasından geçiyor)

Öğrencinin başvuruları yapıldıktan sonra kabul aldığı okulları değerlendirip öğrencinin istediği okula kaydını yaptırıyoruz. Okul kaydından sonra konaklama bulma ve vize işlemleri adımına geçiliyor.

Siz de İngiltere’de okumak istediğiniz okulun ve bölümün başvuru şartlarını öğrenmek ve gerekli adımları tamamlamak konusunda destek almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinmek ve uzman danışmanlarımız ile görüşmek için;

Aslı Uludoğan

 
 

    Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
    • Image
    • SKU
    • Rating
    • Price
    • Stock
    • Availability
    • Add to cart
    • Description
    • Content
    • Weight
    • Dimensions
    • Additional information
    Click outside to hide the comparison bar
    Compare